Unexpected Finding (hermaion) of Aristotle in the Legacy of France Veber: Anton Dokler the Hellenist and France Veber the Philosopher

  • Valentin Kalan

Abstract

Letos poleti sem se udeležil sedaj že tradicionalnega Avstrijsko-slovenskega filozofskega kongresa, ki je tokrat potekal v Celju, v času od 19. do 23. avgusta 2000, z naslovom: »Fenomenološko izročilo v Avstriji, Sloveniji in njuni okolici«. Avstrijski organizatorji, to je Inštitut za filozoftjo Univerze v Gradcu, so ob tej priložnosti pripravili razstavo Vebrove zapuščine, ki jo hrani Univerza v Gradcu. Ob ogledovanju razstavljenih del Franceta Vebra in drugih dokumentov iz njegove zapuščine sem naletel na mapo z napisom »Dela drugih avtorjev«, v kateri je med rokopisi nekaterih drugih avtorjev shranjeno tudi besedilo celotnega prevoda Aristotelovega dela »O duši«, ki ga ni napravil nihče drug kakor Anton Dokler.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2001-07-14
How to Cite
Kalan, Valentin. 2001. “Unexpected Finding (hermaion) of Aristotle in the Legacy of France Veber: Anton Dokler the Hellenist and France Veber the Philosopher”. Keria: Studia Latina Et Graeca 3 (1), 133-36. https://doi.org/10.4312/keria.3.1.133-136.
Section
Miscellanea