Harmoniousness in Connecting Music and Visual Artworks in the Slovenie and Finnish Cultural Environment

  • Janja Črčinovič Rozman Univerza v Mariboru, Pedagoška fakulteta
Keywords: harmoniousness, music and visual artworks, Slovenie and Finnish students

Abstract

Music and visual artworks can contain same elements and principles of design. These elements influence the personal appreciation of artworks. The results of empirical investigation into the experiences and reactions of Slovene and Finnish students of elementary education in both fields of art show some differences in connecting four musical and visual artworks in accordance with the cultural environment of the students.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biography

Janja Črčinovič Rozman, Univerza v Mariboru, Pedagoška fakulteta
Janja ČRČINOVIČ ROZMAN (janja.rozman@uni-mb.si) je izredna profesorica za didaktiko glasbe na Oddelku za Razredni pouk Pedagoške fakultete Univerze v Mari- boru. Raziskovalno se ukvarja s problematiko didaktike glasbenega pouka, pa tudi s povezovanjem glasbe z likovno umetnostjo in učenjem tujih jezikov. Izsledke objavlja v domačih in tujih revijah, poglavjih v monografijah in zbornikih znanstvenih konferenc. Deluje tudi kot vabljena predavateljica na tujih univerzah.
Published
2011-06-10
How to Cite
Črčinovič RozmanJ. (2011). Harmoniousness in Connecting Music and Visual Artworks in the Slovenie and Finnish Cultural Environment. Musicological Annual, 47(1), 249-262. https://doi.org/10.4312/mz.47.1.249-262
Section
Articles